کرتین وال

کرتین وال

نمای کرتین وال یکی از سیستم های نمای ساختمان می باشد که ساختاری خود ایستا دارد بدین صورت که کلیه وزن شیشه ها بر روی همین سازه و شاسی کشی اجرا شده می افتد و هیچ گونه بار اضافی بر ساختمان وارد نمی شود.

این نکته یکی از مزیت ها مهم نسبت با سایر نماهای ساختمانی می باشد. نام دیگر این نما همان لامل می باشد ، در این سیستم کلیه فشار های وارد شده از طرف باد بر ساختمان، جذب همین لامل های افقی و عمودی می شود و هیچ گونه فشاری به بدنه و سازه اصلی ساختمان وارد نمی شود

این نمای مدرن یکی از زیباترین انواع نمای خشک است که با توجه به کاربرد شیشه و آلومینیوم در آن از شرایط و ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار می باشد.عملکرد اصلی آن به عنوان جدا کننده یا مرز بین محیط های داخلی و خارجی می باشد.  نمای کرتین وال (دیوار پرده ای) همانطور که از نام آن بر می آید، مانند پرده به استراکچر خود آویزان می گردد. بنابراین این سیستم بدون بار است، به این معنی که از هیچ بار ساختاری عمودی جدا از وزن خود پشتیبانی نمی کند.

ساخت این نوع نما بصورت صنعتی است. جزئیات این نما به شکلی طراحی شده است که ساختار تمام آلومینیومی آن در مواجه با انواع تنش‌های وارده از جابجایی سازه اصلی ساختمان در زلزله، نیروی مستقیم زلزله و باد، نشست‌های احتمالی و وزن مصالح نما کاملا منعطف عمل می‌کند. به دلیل همین قابلیت به این نما self-support  یا خود ایستا اطلاق می‌گردد. زیبایی فوق العاده و منحصر به فرد این سازه در نما مزیت اصلی آن می‌‌باشد.

در ساخت نمای کرتین وال شیشه ای مدرن، دیوار پرده از واحدهای بزرگی تشکیل شده است که در کارخانه و مطابق با استاندارد های روز دنیا و با فناوری بسیار پیشرفته در قطعات مشخص تولید شده و به محل حمل می شوند و بر روی ساختمان نصب می شوند.

نکته ای که باید به آن توجه شود این است که این سازه مستقل از سازه اصلی ساختمان است. این موضوع تاکید می کند که اجرا باید به صورتی باشد که توانایی انتقال بار مرده مربوط به وزن سازه و بار مربوط به نیروهای جانبی، به زمین فراهم شود. سازه می بایست به شکلی اجرا شود که نیروی حاصل از فشار باد و نیروهای لرزه ای در آن به حداقل برسد.

معمولا از پروفیل های آلومینیوم برای تشکیل قاب های فلزی استفاده می شود که اصطلاحا به آن لامل گفته می شود. دریچه های بازشو موجود روی نمای شیشه ای مدرن، قبل از انتقال به محل در واحدهای مخصوصی تعبیه شده اند

مورد دیگری که بهتر است، درباره نمای کرتین وال بدانید، آن است، که استراکچر آلومینیومی لامل کرتین وال قابلیت نصبِ سایر متریال‌های پوششی از قبیل ورق آلومینیوم کامپوزیت نمای سرامیکی را با توجه به محاسبات سازه‌ای دارا است.

ویژگی‌های نمای کرتین وال

تنوع در طراحی
مقاوم در برابر زلزله با توجه به داشتن سازه ای مقاوم و مجزا از بدنه اصلی ساختمان
در صورت طراحی اصولی ، مقاوم در برابر باد و جلوگیری از انتقال فشار باد به بدنه اصلی ساختمان
جلوگیری از وارد شدن بار اضافه به ساختمان، وزن کلیه شیشه ها توسط همین استراکچر تحمل می شود و هیچ گونه بار اضافی به ساختمان وارد نمی شود.
زیبا و مدرن
سرعت بالای اجرایی
سیستمی کاملا عایق صوتی , حرارتی و رطوبتی
مقرون به صرفه و قیمت تمام شده پایین تر نسبت به سایر نماها

اجزای تشکیل دهنده این دسته از نمای خشک عبارتند از:

مولیون(وادار)

ترانزم(Transom)

شیشه نما

انکور(Anchor)

انواع نمای کرتین وال :

نمای شیشه ای کرتین وال استیک فیس کپ دار (Stick Built Glass System Face cap)
اگر در نماهای شیشه‌ای در سازه‌ها دقت کرده باشید، دو چهرۀ متفاوت را می‌توانید در آنها ببینید. در یکی از آنها ساختار نمای شیشه‌ای به شکلی یک‌دست و فقط از شیشه تشکیل شده است. در نوع دیگر قطعه‌های آلومینیوم که درپوش یا کپ نامیده می‌شوند، در طول، عرض یا هر دو جهت بر روی نمای شیشه‌ای نمایان است. در سبک استیک درپوش‌دار، فیس کپ‌ها یا همان درپوش‌ها از بیرون سازه دیده می‌شوند.
کپ‌ها به شکل‌های مختلفی ساخته می‌شوند و انتخاب آنها بیشتر وابسته به سلیقه سفارش‌دهنده است.
در روش فیس کپ بار سازه بر روی تیرها استوار است. در این روش لامل‌های عمودی نقش اصلی را در کشیدن بار به‌عهده دارند. شیشه‌ها بیشترین بار و سنگینی را در هر کدام از روش‌های اجرای کرتین وال دارند. بار شیشه‌ها و اجزای دیگر در این روش ابتدا به لامل‌های افقی و سپس به لامل‌های عمودی منتقل می‌شود. پس از آن این بار از راه ستون‌ها به پایه و سپس به زمین انتقال داده می‌شود.

ساختار سیستم نمای لامل آلمینیومی مدل درپوش دار

نمای کرتین وال نصب روی فریم ( یونیتایز ) unitized curtain wall
سیستم کرتن وال یونیتایز (کرتن وال یکپارچه) از واحدهای شیشه ای بزرگی تشکیل شده اند که در داخل کارخانه ایجاد و پوشش داده می شوند و سپس به محل ساخت و ساز ارسال می گردند. پس از ورود به محل نصب، این واحدها را می توان بر روی سازه ساختمان نصب کرد. کیفیت بالا، به دلیل تحمل شدید فرایند ساخت در محیط جوی کنترل شده، تنها یکی از ویژگی های بارز این نوع سیستم است. از آنجا که هیچ شیشه ای در محل وجود ندارد، یکی دیگر از مزایای اصلی، سرعت واحد نصب که مجری کرتن وال یونیتایز است، می باشد.
این سیستم را می توان در یک سوم زمان نسبت به سیستم استیک نصب کرد. در موارد زیر بهتر است از سیستم یونیتایز استفاده کرد
جایی که هزینه های نیروی کار نصب نسبت به نیروهای کارخانه بالاست. در نتیجه انتقال بیشتر کار به نیروی کار کارخانه مقرون به صرفه تر است.
سبک یونیتایزد بهترین سیستم آب‌بندی و هوابندی را در نماکاری مورد استفاده قرار می‌دهد. تقریبا همه مراحل ساخت و مونتاژ این سیستم در داخل کارخانه صورت می‌گیرد. در کارخانه شیشه‌ها بر روی لامل‌ها نصب می‌شوند و سپس به محل سازه انتقال پیدا می‌کنند.
در سیستم کرتین وال به روش یونیتایزد پروفیل‌های آلومینیوم به‌صورت نر و ماده ساخته می‌شوند و در زمان نصب به یکدیگر چفت می‌گردند. سیستم یونیتایزد یکی از انواع سیستم های نمای کرتین وال است که همه مراحل ساخت آن در کارخانه و زیر نظر سازنده انجام می‌شود. کیفیت ساخت در روش نماکاری یونیتایزد بسیار بالا است. نماکاری کرتین وال یونیتایزد مدرن‌تر و پیشرفته‌تر از روش استیک است. البته قیمت سیستم کرتین وال یونیتایزد نیز از نوع استیک بالاتر است.
ویژگی‌های نمای کرتین وال یونیتایزد:
* سرعت بالای نصب.
* ساخت در کارخانه و نیاز به کمترین زمان برای آماده‌سازی در محل پروژه.
* کیفیت بالاتر در اجرا، و کارگزاری و امکان کنترل دقیق‌تر به‌دلیل انجام مراحل ساخت در کارخانه.
* امکان نصب شیشه و دیگر اجزای نما پیش از نصب روی دیوار.
* آسان بودن نصب در طبقه‌های بالای سازه.

نمای شیشه ای کرتین وال فریم لس یوچنل (Frameless U-Channel)
دلیل نام‌گذاری سیستم یو چنل یا یو فریم به‌دلیل قطعه‌ای U شکل است که در ساختار آن قرار دارد. نگهداری شیشه در این روش از پشت، و به‌وسیله بست‌ها صورت می‌گیرد. در روش یو چنل در هنگام نصب شیشه‌ها و قطعه‌های آلومینیومی با اسپیسرهای مخصوصی در بین لامل‌ها نصب می‌شوند.
به این صورت 50 درصد بار وزنی شیشه بر روی بست‌های پشت آن می‌افتد. بقیه وزن شیشه هم با چسب‌های مخصوصی که شیشه را به قسمت یو مانند می‌چسباند، تحمل می‌شود. چسبی که در سیستم یو چنل استفاده می‌شود، چسب مخصوصی است و استفاده از چسب‌های دیگر می‌تواند منجر به حادثه‌های مرگبار شود.